25
feb.

IAN: Proiect casă parter + subsol

Proiect casa parter plus subsol IAN, o reședință impresionantă, care are în componența sa și o zonă de agrement, destinată timpului petrecut în familie.

proiecct casa parter plus subsol IAN ASD

Detalii proiect

TIP PROIECT: Casa parter + Subsol

BENEFICIAR: Perfectă pentru familiile cu 4-6 membri

SUPRAFATĂ TOTALĂ CONSTRUITĂ: 454,02 mp

TIP STRUCTURĂ ȘI TEHNOLOGIE DE EXECUȚIE: Zidărie portantă şi planșee din beton armat monolit

PROIECTANT GENERAL: Advanced Structural Design

Proiect casa parter cu piscina IAN ASD

Descopera portofoliul Advanced Structural Design.

Concept casa parter plus subsol

Viziunea unitară și creativă a echipei de proiectanți și designeri a făcut ca totul să se integreze perfect, de la concept și până la primele momente petrecute în familie, la piscină.

Casa IAN este un spațiu ce corespunde nevoilor unei familii active, cu viață socială, care cuprinde și o zonă generoasă de relaxare.

Dormitoarele și camerele pentru studiu au fost separate de zona de zi, asigurând condițiile perfecte pentru somn sau lucru.

Proiect casa parter + subsol IAN ADVANCED STRUCTURAL DESIGN

Stilul IAN este unul actual, cu o cromatică ușor masculină: linii simple și unghiuri drepte, mult gri antracit, alb și negru. Design-ul fațadelor este conturat prin jocul tencuielilor, al liniilor geometrice și al spațiul vitrat.

Amprenta casei la sol are forma H, iar acoperișul este de tip terasă, ascuns prin atic. Toate zonele – de zi și de relaxare – au acces la curtea interioară, acolo unde se află terasa și piscina.

Ne-am dorit să creăm căi de acces facil pentru persoanele cu dizabilități către toate spațiile, astfel încât să nu existe nicio treaptă. Diferențele de nivel de la zona accesului în clădire au fost realizate prin mici pante.

Provocări proiect casa parter plus subsol IAN

Unul dintre obiectivele noastre a fost reprezentat de proiectarea căilor de acces care să poată fi folosite și de către persoanele cu dizabilități, fără a adăuga nici un fel de treaptă, diferențele de nivel de la intrarea în clădire fiind realizate prin mici pante.

Sfatul proiectantului

Coordonarea și comunicarea constantă dintre proiectant și ceilalți specialiști implicați în proiect este esențială.

Recomandăm acest tip de proiect pentru suprafețe de teren de cel puțin 1000 mp, pentru o bună așezare în plan. De asemenea, alegerea finisajelor este esențială, acestea jucând un rol foarte important în conturarea rezultatului final.