08
iun.

IVI, proiect casă parter și foișor

Proiect casa parter IVI, concepută pentru cei care își doresc spații generoase și bine luminate. Terasa și foișorul sunt două elemente cheie, conectate cu toate compartimentele locuinței, creionând ambientul perfect, în care timpul petrecut alături de familie și prieteni are altă valoare.

Detalii proiect

TIP PROIECT:  Locuinta Parter+ Foisor 

PROIECTANT GENERAL: Advanced Structural Design

BENEFICIAR: Perfectă pentru familiile cu 4-6 membri

SUPRAFATA TOTALA CONSTRUITA: 291,07 mp

TIP STRUCTURA SI TEHNOLOGIE DE EXECUTIE: Zidărie portanta şi planşee din beton armat monolit

Concept

Minimalism pur, combinat cu mult spațiu verde. Amenajare contemporană, cu accente clasice.

Ne-am dorit să proiectăm o locuință cu vibe urban și spații confortabile. Ferestrele largi permit luminii naturale să inunde interioarele, mai ales în zona de zi, caracterizată de geometrii riguroase și unghiuri ascuțite.

proiect-casă-parter-și-foișor-Advanced-Structural-Design-8

Zona de relaxare și socializare

Spațiul a fost proiectat astfel încât toate încăperile să aibă acces la zona de relaxare din spatele casei, cu vedere către pădure. Aici au fost poziționate terasa, living-ul, zona de dining și o bucătărie generoasă.

Foișorul este perfect pentru dimineți liniștite și seri petrecute în familie. Acesta se poate închide complet printr-un sistem de geamuri glisante și poate fi folosit și in sezonul rece. Zona de barbecue cuprinde o chicinetă, cu zonă de dining și relaxare.

Zona odihnă sau studiu

Dormitoarele se află într-o latură bine delimitată a casei, asigurând un ambient mai retras, perfect pentru odihnă sau studiu, departe de zumzetul spațiului de socializare.

Am mizat foarte mult pe funcționalitatea încăperilor: spații mari de depozitare, piese de mobilier minimaliste, lumină ambientală care imprimă o atmosferă relaxantă, cât și lumină naturală, perfectă pentru lectură.

Cromatica

Cromatic, predomină nuanțele de gri și beige. Aspectul rece și sobru al suprafețelor din piatră și beton este temperat de prezența elementelor din lemn și lumina caldă, naturală. Casa IVI este conturată de mult spațiu verde, în interiorul căruia este amenajat foișorul.

Structură și Tehnologie

Casa IVI este o locuință compactă, pentru care au fost utilizate materiale naturale, durabile și sustenabile. Jocul de texturi, cât și alăturarea lemnului cu elementele din beton creează un echilibru perfect din punct de vedere stilistic și cromatic.

În ceea ce privește structura clădirii, au fost utilizate construcții din zidărie portantă și planșee din beton armat monolit.

Fiind o casa parter s-a optat pentru o structura pe zidarie portanta, astfel ca fiecare perete din structura casei transportă sarcina către fundație, sarcină transferată ulterior în sol. Astfel, forțele seismice care acționează asupra construcției sunt preluate de pereți, avand o comportare buna la factori externi precum cutremurele de pământ sau vântul puternic.

Casele din zidărie portantă asigură o bună rezistență în cazul montării elementelor de mobilier sau a unor dispozitive media pe pereți. Acestea asigură un indice ridicat de protecție termică și fonică a încăperilor.

Casa IVI, proiect casă parter și foișor Advanced Structural Design (8)

Provocări proiect casa parter IVI

Eliminarea holurilor și separarea dormitoarelor de zona de living și dining. Obiectivul nostru a fost să delimităm zona de relaxare de cea de socializare, provocarea, în acest caz, fiind reprezentată de proiectarea construcției fără clasicele holuri ce unesc încăperile.

Casa IVI, proiect casă parter și foișor Advanced Structural Design (8)

Recomandări pentru acest tip de proiect de casă la sol

Coordonarea și comunicarea constantă dintre arhitect, proiectant și ceilalți specialiști implicați în proiect este esențială. Totodată, tâmplarii și dulgherii profesioniști vor face diferența în ceea ce privește design-ul și aspectul per ansamblu al casei.