29
iun.

PROIECT CENTRU MEDICAL PITESTI

Proiect centru medical modern, o clădire-concept, înconjurată de mult spațiu verde, unde ne-am jucat cu elementele care alcătuiesc fațada, obiectivul fiind obținerea unor volume frumoase.

Detalii proiect centru medical

BIROU DE PROIECTARE: Advanced Structural Design

TIP PROIECT:  Centru medical

BENEFICIAR: Clinica de fertilizare in vitro Pitești

SUPRAFATA TOTALA CONSTRUITA: 598,27mp

TIP STRUCTURA SI TEHNOLOGIE DE EXECUTIE: Structură cadre din beton armat; închideri și compartimentări din zidărie; acoperiș tip terasă.

Concept

Ne-am dorit să conturăm un spațiu primitor, care să inspire siguranță, încredere și confort.

proiect centru medical pitesti - birou de proiectare asd

Structură

Localizată în apropierea orașului Pitești, clinica are o suprafață totală construită de 598,27 mp.

Construcția se desfășoară pe un singur nivel și este înconjurată de mult spațiu verde, ce contribuie la crearea unei atmosfere relaxante, calme și primitoare.

Descoperă serviciile biroului de proiectare ASD.

proiect centru medical pitesti - birou de proiectare asd

Structura clădirii este compusă din cadre din beton armat, cu închideri și compartimentări din zidărie. Spațiile comunică între ele atât direct cât și indirect, prin culoare sau decupaje acoperite cu panouri de sticlă. Acoperișul este tip terasă.

Lumina și siguranța pot fi cuvinte cheie pentru proiect, iluminarea naturală adecvată reprezentând elementul central în geometria spațiului.

proiect centru medical pitesti - birou de proiectare asd

Interior & Exterior

S-au studiat atent detaliile de execuție a fațadei principale, în zona placărilor cu fibrociment și montajul pereților cortină, rezultând o arhitectură de exterior minimalistă, cu accente high-end.

Ne-am concentrat pe eficientizarea spațiilor și am luat în considerare încă de la început găsirea soluțiilor care să garanteze o bună etanșare termică și o hidroizolație corespunzătoare.

proiect centru medical pitesti, birou de proiectare Pitesti

În proiectarea interiorului am ținut cont de două aspecte esențiale: asigurarea tuturor fluxurilor necesare activităților medicale și optimizarea spațiilor utile.

O provocare pentru echipa noastră de proiectanți a fost reprezentată de poziționarea și amenajarea încăperilor pentru chirurghie și laboratoare, aflate în imediata apropiere a cabinetelor și rezervelor.

Sfatul proiectantului

Coordonarea și comunicarea constantă dintre proiectant și ceilalți specialiști implicați în proiect este esențială.