02
sept.

Proiect design interior: Amenajare mansardă

Amenajare mansarda: Conceptul reprezintă o primă reflecție asupra întregului proiect: mansarda începe să prindă culoare ca un spațiu luminos, aerisit și funcțional. Îmbinarea elementelor din lemn cu inserții metalice, finisaje moderne și soluții de mobilare ingenioase sunt aspecte care stau la baza amenajarii spațiului.

Design interior Amenajare mansardă1 (6)

Detalii proiect:

Tip proiect: Rezidential

Proiectant general : Advanced Structural Design

Suprafață totală construită: 180 mp

Tip structură și tehnologie de execuție:

În faza de releveu, spațul era un open space generos, ce prezintă structură perimetrală din zidărie și elemente structurale din lemn.

Proiectul a fost demarat prin propunerea de placare și compartimentare a mansardei cu gips-carton, reconfigurarea poziției stâlpilor de rezistență din lemn, suplimentarea suprafețelor și turnarea șapei de egalizare.

Design interior Amenajare mansardă1 (6)

Provocări proiect amenajare mansarda:

Fiind un spațiu amplu, provocările sunt inevitabile. Poziția decalată a elementelor structurale din lemn, forma și panta acoperișului, înălțimea redusă a aticului fiind doar câteva dintre obstacolele întâmpinate în amenajarea mansardei.

Design interior Amenajare mansardă1 (6)

Descoperă proiectele noastre!

Detalii tehnice amenajare mansarda:

Provocarea generată de poziția stâlpilor de rezistență a adus în prim plan, ca și soluție, înlocuirea unora dintre aceștia cu elemente structurale din lemn, tip clești. Astfel, întreg spațiul a devenit mai încăpător, fără obstacole care să împiedice un flux corect.

Design interior Amenajare mansardă1 (6)

Sfaturi pentru acest tip de proiecte:

Proiectele care implică amenajarea spațiilor interioare sunt de obicei complexe și solicită imaginație, răbdare și mult efort din partea echipei de proiectanți. Mansarda este un proiect atipic, care trebuie tratat cu foarte mare atenție atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.